Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кашкавалени кифлички

Кашкавалени кифлички

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г. настърган кашкавал
200 мл. прясно мляко
400 г. брашно
50 г. меко масло
1/3 кубче мая - прясна
1 с.л. мед
1/2 ч.л. сол
1 белтък
луканков салам със зелен пипер за пълнеж
бял сусам
1 жълтък
2 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кашкавалени кифлички

Настъргваме кашкавала на ренде. Пресяваме брашното в дълбока купа или в тава. Правим кладенче. Чукваме яйцето и отделяме белтъка, който слагаме в кладенчето. Жълтъкът го отделяме в купичка. Към него добавяме 2 с.л олио и разбиваме с вилица. Отделяме го на една страна, защото ще го използваме за мазане на малките кашкавалени кифлички. В кладенчето добавяме солта и меда. Отмерваме 200 мл. прясно мляко и вътре слагаме маята и 1 с.л брашно. След като шупне добавяме маята и прясното мляко в брашното. Прибавяме още и мекото масло и настъргания кашкавал. Замесваме тестото. Поомесваме го върху посипана с брашно маса. Омесеното тесто го завиваме с кърпа да втаса на топло за 40 мин.

След като втаса тестото го делим на 3 равни части. Всяка част я разточваме на кръг върху посипана с брашно маса. Всеки кръг го делим на 12 триъгълника. В широката част слагаме по кръгче луканков салам със зелен пипер и навиваме към острата част. Използвала съм нарязани на много тънко кръгли слайдове луканков салам със зелен пипер от Лидъл. Може да се използва и друг вид, но да е много тънко нарязан, защото и кифличките са малки. От тестото общо се получават 36 бр. малки кашкавалени кифлички. Можем да подвием кифличките след като ги навием. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Мажем ги с разбития жълтък и олио. Поръсваме с бял сусам. Загряваме фурната на 190 градуса. Печем до готовност. Ката ги опечем ги вадим и покриваме с кърпа да се задушат. Стават с приятен вкус на кашкавал. Пълнежът може да замените по преценка с друг. Рецептата е от кулинарен блог. Отвън кифличките са с приятен цвят, на петънца, и много вкусни. Аз използвах мек домашен кашкавал, също стават хубави и с твърд купен кашкавал.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кашкавалени кифлички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама