Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кашкавалени кифлички

Кашкавалени кифлички

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г. настърган кашкавал
200 мл. прясно мляко
400 г. брашно
50 г. меко масло
1/3 кубче мая - прясна
1 с.л. мед
1/2 ч.л. сол
1 белтък
луканков салам със зелен пипер за пълнеж
бял сусам
1 жълтък
2 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кашкавалени кифлички

Настъргваме кашкавала на ренде. Пресяваме брашното в дълбока купа или в тава. Правим кладенче. Чукваме яйцето и отделяме белтъка, който слагаме в кладенчето. Жълтъкът го отделяме в купичка. Към него добавяме 2 с.л олио и разбиваме с вилица. Отделяме го на една страна, защото ще го използваме за мазане на малките кашкавалени кифлички. В кладенчето добавяме солта и меда. Отмерваме 200 мл. прясно мляко и вътре слагаме маята и 1 с.л брашно. След като шупне добавяме маята и прясното мляко в брашното. Прибавяме още и мекото масло и настъргания кашкавал. Замесваме тестото. Поомесваме го върху посипана с брашно маса. Омесеното тесто го завиваме с кърпа да втаса на топло за 40 мин.

След като втаса тестото го делим на 3 равни части. Всяка част я разточваме на кръг върху посипана с брашно маса. Всеки кръг го делим на 12 триъгълника. В широката част слагаме по кръгче луканков салам със зелен пипер и навиваме към острата част. Използвала съм нарязани на много тънко кръгли слайдове луканков салам със зелен пипер от Лидъл. Може да се използва и друг вид, но да е много тънко нарязан, защото и кифличките са малки. От тестото общо се получават 36 бр. малки кашкавалени кифлички. Можем да подвием кифличките след като ги навием. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Мажем ги с разбития жълтък и олио. Поръсваме с бял сусам. Загряваме фурната на 190 градуса. Печем до готовност. Ката ги опечем ги вадим и покриваме с кърпа да се задушат. Стават с приятен вкус на кашкавал. Пълнежът може да замените по преценка с друг. Рецептата е от кулинарен блог. Отвън кифличките са с приятен цвят, на петънца, и много вкусни. Аз използвах мек домашен кашкавал, също стават хубави и с твърд купен кашкавал.


Продукти: кашкавал, прясно мляко, брашно, краве масло, мая, мед, сол, луканков салам, сусам, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кифлички с настърган кашкавал
Кифли с кайма, маслини и кашкавал
Кифли с пълнеж от яйца и сирене
Кифли със салам и сусам

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кашкавалени кифлички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама