Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кашкавалени кифлички

Кашкавалени кифлички

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г. настърган кашкавал
200 мл. прясно мляко
400 г. брашно
50 г. меко масло
1/3 кубче мая - прясна
1 с.л. мед
1/2 ч.л. сол
1 белтък
луканков салам със зелен пипер за пълнеж
бял сусам
1 жълтък
2 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кашкавалени кифлички

Настъргваме кашкавала на ренде. Пресяваме брашното в дълбока купа или в тава. Правим кладенче. Чукваме яйцето и отделяме белтъка, който слагаме в кладенчето. Жълтъкът го отделяме в купичка. Към него добавяме 2 с.л олио и разбиваме с вилица. Отделяме го на една страна, защото ще го използваме за мазане на малките кашкавалени кифлички. В кладенчето добавяме солта и меда. Отмерваме 200 мл. прясно мляко и вътре слагаме маята и 1 с.л брашно. След като шупне добавяме маята и прясното мляко в брашното. Прибавяме още и мекото масло и настъргания кашкавал. Замесваме тестото. Поомесваме го върху посипана с брашно маса. Омесеното тесто го завиваме с кърпа да втаса на топло за 40 мин.

След като втаса тестото го делим на 3 равни части. Всяка част я разточваме на кръг върху посипана с брашно маса. Всеки кръг го делим на 12 триъгълника. В широката част слагаме по кръгче луканков салам със зелен пипер и навиваме към острата част. Използвала съм нарязани на много тънко кръгли слайдове луканков салам със зелен пипер от Лидъл. Може да се използва и друг вид, но да е много тънко нарязан, защото и кифличките са малки. От тестото общо се получават 36 бр. малки кашкавалени кифлички. Можем да подвием кифличките след като ги навием. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Мажем ги с разбития жълтък и олио. Поръсваме с бял сусам. Загряваме фурната на 190 градуса. Печем до готовност. Ката ги опечем ги вадим и покриваме с кърпа да се задушат. Стават с приятен вкус на кашкавал. Пълнежът може да замените по преценка с друг. Рецептата е от кулинарен блог. Отвън кифличките са с приятен цвят, на петънца, и много вкусни. Аз използвах мек домашен кашкавал, също стават хубави и с твърд купен кашкавал.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кашкавалени кифлички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама