Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Хрупкави бисквити с парченца шоколад

Хрупкави бисквити с парченца шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г брашно
250 г краве масло
200 г натурален шоколад
180 г пудра захар (около една чаена чаша)
2 яйца
2 ванилии или есенция по избор
1 щипка сол
1 каф.чашка пудра захар за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Хрупкави бисквити с парченца шоколад

Пресяваме брашното с щипка сол. Нарязваме на малки парченца маслото (от хладилника, за да е стегнато) и го прибавяме към брашното. Смесваме пудрата захар, яйцата и ванилията и разбиваме добре. Прибавяме яйчената смес към брашното. Разбиваме с кухненски робот или приставка за тесто на миксер.

Нарязваме шоколада на малки парченца и прибавяме към сместа, като разбъркваме малко, колкото да се смесят. Навиваме сместа на тънко руло и я овалваме в пудра захар. Завиваме във фолио и слагаме във фризера за поне едно денонощие. Преди да печем сладките изваждаме рулото за около 30 мин. от фризера и поставяме в хладилник. Режем на шайби рулото, като шайбите трябва да с дебелина 1 см и ги слагаме в тава, на дъното на която сме поставили хартия за печене. Рулото трябва да е тънко и шайбите да не са много дебели, тъй като увеличават обема си и придобиват подходяща форма при печене.

Печем бисквитите във фурна, предварително загрята на 180 градуса, за 6-7 мин. Много бързо стягат, така че не ги оставяйте за повече, дори и да ви се струват недопечени. В противен случай шоколадът може да придобие неприятен вкус, а и сладките да се деформират от прекомерното печене.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар31 Октомври 2012
Илияна Димова
Много са вкусни и хрупкави ! Направих бисквитките без шоколад, с другите продукти. Благодаря за рецептата!
Аватар05 Януари 2012
Шери Курт
Много симпатични бисквитки!



Ако желаете, може да сложите линк към Хрупкави бисквити с парченца шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама