Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Гъбен сос с чесън
Гъбен сос с чесън

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г стерилизирани гъби
4 с.л. брашно
1 кубче зеленчуков бульон или 1 с.л. универсална подправка
3-4 скилидки чесън
2-3 стръкчета копър
магданоз
6 с.л. олио
Загрява се олиото, докато започне да пращи и към него се добавя бульона или подправката. Разбърква се хубаво и се изсипва брашното. Бърка се докато започне да се пържи. Наливат се 600 мл студена вода, разбърква се и се оставя да ври, докато се сгъсти. Добавят се гъбите, нарязани на ситно и след като се свали от огъня се слагат ситно нарязания чесън и подправките.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Гъбен сос с чесън
От форум:
От друг сайт: