Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Френски Еклери с Яйчен Крем

Френски Еклери с Яйчен Крем

Разпечатай

от готварската книга на Рада Иванова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за еклерите:
125 мл. вода
125 мл. прясно мляко
1 ч.л захар
1 ч.л сол
110 гр. масло
140 гр. брашно
4 яйца

за крема:
1 л. прясно мляко
100 гр. брашно
200 гр.захар
4 жълтъка
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Френски Еклери с Яйчен Крем

В тенджерка смесваме водата, млякото, захарта, солта и маслото. Загряваме на умерен огън, докато маслото се разтопи, като внимаваме да не загори. Наведнъж сипваме брашното и бъркаме енергично с дървена лъжица! Оставяме тестото да се охлади и добавяме яйцата. Добавяме всяко едно по отделно, като преди да сложим следващото разбъркваме добре. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 25-30 мин. Аз ги оформих с лъжица и така ги и напълних :)

Крем: Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Добавяме брашното и отново разбиваме. Доливаме 1/2 ч.ч прясно мляко и разбиваме. Останалото прясно мляко слагаме в тенджера да се загрее за 5 мин. и добавяме ванилията. Сипваме яйчната смес при млякото и бъркаме. След като заври е готов.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Френски Еклери с Яйчен Крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама