Публикувана от Рада Иванова на 09 Декември 2015
Необходими продукти за еклерите: 125 мл. вода 125 мл. прясно мляко 1 ч.л захар 1 ч.л сол 110 гр. масло 140 гр. брашно 4 яйца за крема: 1 л. прясно мляко 100 гр. брашно 200 гр.захар 4 жълтъка 1 ванилия | |
В тенджерка смесваме водата, млякото, захарта, солта и маслото. Загряваме на умерен огън, докато маслото се разтопи, като внимаваме да не загори. Наведнъж сипваме брашното и бъркаме енергично с дървена лъжица! Оставяме тестото да се охлади и добавяме яйцата. Добавяме всяко едно по отделно, като преди да сложим следващото разбъркваме добре. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 25-30 мин. Аз ги оформих с лъжица и така ги и напълних :) Крем: Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Добавяме брашното и отново разбиваме. Доливаме 1/2 ч.ч прясно мляко и разбиваме. Останалото прясно мляко слагаме в тенджера да се загрее за 5 мин. и добавяме ванилията. Сипваме яйчната смес при млякото и бъркаме. След като заври е готов. |