Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 600 гр. брашно 150 гр. захар 150 мл.олио 3 ванилии 1 бакпулвер конфитюр по желание пудра захар за поръсване |
Яйцата се разбиват със захарта ванилията и олиото. Постепенно се прибавя брашното и бакпулвера. Тестото се омесва на топка и се дели на 2 или 3 части, за да може да се точи лесно. Разточва се тестото с дебелина 3 мм. Колкото е по-тънко тестото, толкова сладките ще са по-хрупкави. С форма за сладки или чаша се изрязват кръгове от тестото, като в половината се изрязват звезди или други форми - по малки кръгчета. Тавата се намазва с масло или се застила с хартия за печене. Изрязаните кръгове се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 10 минути, докато леко порозовеят. След като изстинат тези, които са без дупка се намазват с конфитюр а тези с дупката се поръсват с пудра захар. Върху намазаната с конфитюр сладка се слага тази с дупката. |