www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Декември 2012

Двойни коледни сладки с конфитюр - Линцер сладки (Linzer cookies)

Необходими продукти
600 гр. брашно
150 гр. захар
150 мл.олио
3 ванилии
1 бакпулвер
конфитюр по желание
пудра захар за поръсване

Яйцата се разбиват със захарта ванилията и олиото. Постепенно се прибавя брашното и бакпулвера. Тестото се омесва на топка и се дели на 2 или 3 части, за да може да се точи лесно. Разточва се тестото с дебелина 3 мм. Колкото е по-тънко тестото, толкова сладките ще са по-хрупкави.

С форма за сладки или чаша се изрязват кръгове от тестото, като в половината се изрязват звезди или други форми - по малки кръгчета. Тавата се намазва с масло или се застила с хартия за печене. Изрязаните кръгове се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 10 минути, докато леко порозовеят. След като изстинат тези, които са без дупка се намазват с конфитюр а тези с дупката се поръсват с пудра захар. Върху намазаната с конфитюр сладка се слага тази с дупката.