Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашен ръчен хляб
Домашен ръчен хляб

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг брашно
1 пакетче мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
3 с.л. олио
хладка вода
Размийте маята в 1/2 чаена чаша хладка вода. Добавете солта и захарта и оставете маята да втаса. Направете кладенче в брашното и изсипете бухналата мая. Добавете олиото,1 ч.ч. хладка вода и замесете тесто. Добавете още вода ако е необходимо, до получаването на меко тесто. Оставете тестото да почива и да удвои обема си. Премесете и оформете хлебчетата и отново оставете да втаса. Печете на 100-150 градуса до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашен ръчен хляб
От форум:
От друг сайт: