Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Добруджанките на Марияна
Добруджанките на Марияна
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.л хл. сода /гасим я в млякото, но може да капнем и капка оцет/
2 яйца
1/2 масло /за бучване отгоре/
2 1/2 -3 ч.ч брашно пресято бяло тип 500
1/2 кубче мая, разтворена в малко топла водичка
щипка сол
щипка захар
1 ч.ч сирене, натрошено, по-сухичко
сусам, може и микс от ким и сусам
Объркваме всичко, можем да ги оставим да втасат като ги направим на топчета. Стават по бухнали с маята, не миришат на сода.
Намазваме тава с олио. Намазваме си ръцете с олио и взимаме от сместа, правим топчета, нареждаме с разстояние, защото ще се надигнат, бучваме отгоре парченце от маслото.
Поръсваме със сусам или микс. Печем на 180 градуса. Топли ги хапваме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Страхотни са!
Много ми харесват!
Апетитно!
супер....
Ако желаете, може да сложите линк към Добруджанките на Марияна
От форум:
От друг сайт:
Az-gotvia .bg