Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Добруджанките на Марияна
Добруджанките на Марияна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.л хл. сода /гасим я в млякото, но може да капнем и капка оцет/
2 яйца
1/2 масло /за бучване отгоре/
2 1/2 -3 ч.ч брашно пресято бяло тип 500
1/2 кубче мая, разтворена в малко топла водичка
щипка сол
щипка захар
1 ч.ч сирене, натрошено, по-сухичко
сусам, може и микс от ким и сусам
Объркваме всичко, можем да ги оставим да втасат като ги направим на топчета. Стават по бухнали с маята, не миришат на сода.
Намазваме тава с олио. Намазваме си ръцете с олио и взимаме от сместа, правим топчета, нареждаме с разстояние, защото ще се надигнат, бучваме отгоре парченце от маслото.
Поръсваме със сусам или микс. Печем на 180 градуса. Топли ги хапваме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Страхотни са!

Много ми харесват!
Апетитно!
супер....
Ако желаете, може да сложите линк към Добруджанките на Марияна
От форум:
От друг сайт:
Az-gotvia .bg