Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Бисквити Саламбо
Бисквити Саламбо
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
480 г брашно
200 г свинска мас
180 г пудра захар
1 ванилия
45 г какао
От свинската мас, захарта, брашното и ванилията се замесва тесто. Отначало е по-твърдо, но след като се омеси, става гладко и омеква. Разделя се на две части. Към едната част се прибавя какаото. Светлото тесто се разточва на кора с дебелина 0,5 см и върху нея се натрошава тъмното. Заглажда се с точилката и се навива на руло. Реже се на колелца с дебелина 0,5 см. Бисквитите се пекат в тава, намазана с масло или покрита с хартия за печене при 180 градуса около 10 минути.
Излизат около 40 броя (може и повече, ако оформите по-тънко руло, моето беше с диаметър около 5-6 см).
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Не съм пробвала, но предполагам, че може.
Може ли маста да се замени с масло ?
Направих сладките по тази рецепта, много са хубави!
Красиви са, а изглеждат и апетитно!
Любими сладки! Благодаря за идеята ! Винаги съм ги правила като топченца,
Ако желаете, може да сложите линк към Бисквити Саламбо
От форум:
От друг сайт:
Миглена Маринова