Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Бисквити Саламбо

Бисквити Саламбо

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

480 г брашно
200 г свинска мас
180 г пудра захар
1 ванилия
45 г какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквити Саламбо

От свинската мас, захарта, брашното и ванилията се замесва тесто. Отначало е по-твърдо, но след като се омеси, става гладко и омеква. Разделя се на две части. Към едната част се прибавя какаото. Светлото тесто се разточва на кора с дебелина 0,5 см и върху нея се натрошава тъмното. Заглажда се с точилката и се навива на руло. Реже се на колелца с дебелина 0,5 см.  Бисквитите се пекат в тава, намазана с масло или покрита с хартия за печене при 180 градуса около 10 минути.

Излизат около 40 броя (може и повече, ако оформите по-тънко руло, моето беше с диаметър около 5-6 см).



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (6)


Изглеждат много апетитно тези бисквитки.
Аватар06 Май 2012
Az-gotvia .bg
Не съм пробвала, но предполагам, че може.
Може ли маста да се замени с масло ?
Аватар02 Февруари 2012
Илияна Димова
Направих сладките по тази рецепта, много са хубави!
Аватар28 Септември 2011
Анелия Терзиева
Красиви са, а изглеждат и апетитно!
Аватар21 Септември 2011
Илияна Димова
Любими сладки! Благодаря за идеята ! Винаги съм ги правила като топченца,



Ако желаете, може да сложите линк към Бисквити Саламбо


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама