Публикувана от Nikolai Lukov на 28 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 4 белтъка 250 гр. пудра захар щипка сол 1/2 чаена чаша ядки - овесени, ръжени, ечемичени и пшенични 1-2 супени лъжици какао 1-2 ванилии 1 супена лъжица царевично брашно |
Зърнените ядки се запичат леко в сух тиган и се оставят да се охладят. Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се добавя пудрата захар. След като се разтвори се добавят ванилията, солта, царевичното брашно и когато се смесят се добавят изпечените и охладени ядки и накрая какаото. Взема се лъжица и се оформят сладките върху намаслена и поръсена с царевично брашно кухненска хартия. Пекат на 120 градуса за около 1,5 до 2 часа. |