Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик като охлюв
Тутманик като охлюв

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно - малко по-малко от 1 кг.
1/2 кубче мая
2-3 с.л захар за активиране на маята
1/2 ч.ч топла вода за маята
400 - 500 мл. топла вода
1 1/2 с.л сол
4 с.л олио
1/3 от малка кутийка маргарин
1/4 ч.ч олио
350-400 г. сирене
1 жълтък
2 с.л олио
олио за намазване на тавата
Първо активираме маята. Слагаме я в купичка, в която сме излели 1/2 ч.ч топла вода и 2-3 с.л захар. Хубаво я размиваме с пръсти и я оставяме настрана да се активира. Натрошаваме сиренето в чиния. Смесваме олиото с маргарина в купичка. Разбиваме 1 жълтък с 2 с.л олио в друга купичка. С него ще намажем вече готовият след това тутманик. Пресяваме брашното и правим кладенче в него. Слагаме вътре солта, активираната мая, олиото и водата около 400 - 500 мл. Първо сипете 400 мл. после прибавете още малко. При първоначалното замесване ще усетите дали да прибавите още малко. Омесваме меко тесто. Оставяме го да почине на топло за 10 - 15 мин. Покриваме го с кърпа. Като си почине го делим на 4 равни по големина топки. Набрашняваме масата, на която ще работим. С точилка се разточва на тънко едната топка. Намазваме така разточената кора с олио и маргарин. Поръсваме с натрошеното сирене кората. Навиваме я на руло. Намазваме кръгла тава с олио и слагаме първото руло. Така правим и с втората топка. Подреждаме едно след друго в кръг рулата. Образува се навит охлюв. Оставяме да втаса 30 - 40 мин. на топло, покрито с кърпа. Намазваме с разбития жълтък с олио с помощта на четка. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност около 40 мин. Получава се много вкусна закуска. Рецептата ми е от моя приятелка. От тази доза излизат две тави навит тутманик.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик като охлюв
От форум:
От друг сайт: