Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик като охлюв

Тутманик като охлюв

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - малко по-малко от 1 кг.
1/2 кубче мая
2-3 с.л захар за активиране на маята
1/2 ч.ч топла вода за маята
400 - 500 мл. топла вода
1 1/2 с.л сол
4 с.л олио
1/3 от малка кутийка маргарин
1/4 ч.ч олио
350-400 г. сирене
1 жълтък
2 с.л олио
олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тутманик като охлюв

Първо активираме маята. Слагаме я в купичка, в която сме излели 1/2 ч.ч топла вода и 2-3 с.л захар. Хубаво я размиваме с пръсти и я оставяме настрана да се активира. Натрошаваме сиренето в чиния. Смесваме олиото с маргарина в купичка. Разбиваме 1 жълтък с 2 с.л олио в друга купичка. С него ще намажем вече готовият след това тутманик. Пресяваме брашното и правим кладенче в него. Слагаме вътре солта, активираната мая, олиото и водата около 400 - 500 мл. Първо сипете 400 мл. после прибавете още малко. При първоначалното замесване ще усетите дали да прибавите още малко. Омесваме меко тесто. Оставяме го да почине на топло за 10 - 15 мин. Покриваме го с кърпа. Като си почине го делим на 4 равни по големина топки. Набрашняваме масата, на която ще работим. С точилка се разточва на тънко едната топка. Намазваме така разточената кора с олио и маргарин. Поръсваме с натрошеното сирене кората. Навиваме я на руло. Намазваме кръгла тава с олио и слагаме първото руло. Така правим и с втората топка. Подреждаме едно след друго в кръг рулата. Образува се навит охлюв. Оставяме да втаса 30 - 40 мин. на топло, покрито с кърпа. Намазваме с разбития жълтък с олио с помощта на четка. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност около 40 мин. Получава се много вкусна закуска. Рецептата ми е от моя приятелка. От тази доза излизат две тави навит тутманик.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик като охлюв


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама