Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Шоколадов сладкиш - замък
Шоколадов сладкиш - замък
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
150 г краве масло
200 г захар
1 ч.л. ванилена захар
2 яйца
175 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
4 с.л. какао
50 мл прясно мляко
100 мл вода
Маслото се размеква и се смесва със захарта. Добавят се яйцата и се разбърква добре. Отделно се смесват брашното, бакпулвера, ванилията и какаото. Добавят се към останалата смес. Водата се загрява почти до завиране и заедно с млякото се изсипва в тестото, разбърква се с миксер. Тестото се изсипва в намазана с масло или покрита с домакинска хартия тавичка (моята е с размери 22 х 35 см). Пече се в предварително загрята фурна при 175 градуса около 40-45 минути. След като сладкишът се охлади го изрежете във формата на замък и го украсете. Аз използвах сушени кайсии, желирани бонбони и захарен шрифт.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Весела рецепта !
Много интересна идея!
Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадов сладкиш - замък
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева