Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Бананов кейк с шоколадова глазура

Бананов кейк с шоколадова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 банана
1/2 ч.ч. прясно мляко
70 г маргарин
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 ванилия на прах

за глазурата:
100 г натурален шоколад
80 мл прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бананов кейк с шоколадова глазура

Захарта и маргаринът се разбъркват с телена бъркалка. В отделен съд се разбиват яйцата, докато удвоят обема си. Брашното се пресява и към него се добавя солта. При непрекъснато бъркане към яйцата на два пъти се добавят брашното и киселото мляко, смесено със содата. Бърка се до получаването на хомогенна смес. Бананите се пюрират с прясното мляко и се добавят към сместа. Разбърква се добре. Накрая се прибавя и сместа от маргарина и захарта. Ароматизира се с ванилията.

Тестото се излива в намаслена и набрашнена тава с размери около 20х35 см. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Отгоре се украсява с шоколадова глазура.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Януари 2012
Надя Недева
Изглежда доста вкусно ;)



Ако желаете, може да сложите линк към Бананов кейк с шоколадова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама