Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Гъбено-винен сос
Гъбено-винен сос
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
150 гр.гъби (манатарки или др.)
3-4 парчета топено сирене
1 каф.чашка бяло вино
1 чаена чаша прясно мляко
сол
черен пипер
2 равни суп.лъжици брашно
малко масло за запържване
Запържваме гъбите в маслото. Добавя брашното с енергично бъркане и постепенно добавяме виното. След като кипне добавяме и прясното мляко. Оставяме още 2-3 мин. след което добавяме и топеното сирене. Разбъркваме и след като то се разтопи сваляме соса от котлона. Можем да оставим така или да пасираме соса, ако са останали бучки от топеното сирене или не желаем да се усещат парченцата гъби. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Поднасяме с месни ястия.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Гъбено-винен сос
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов