Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Гъби с ориз
Гъби с ориз
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. ориз
400 г. гъби печурки
150 мл олио
1 голяма глава лук
1 морков
сол
смлян черен пипер на вкус
лимон
магданоз
Гъбите се нарязват и се сваряват в подсолена вода. Лукът и морковът се нарязват на дребно и се задушават в олиото и малко вода докато омекнат. Прибавят се гъбите и ориза. Ястието се залива с водата, в която са се варили гъбите и се долива вода, така че общото количество течност да е 3 ч.ч. Посолява се с около 1 ч.л. сол и се вари на тих огън около 20-25 минути. Когато е готово се овкусява със смлян черен пипер на вкус, може да се добави и ситно нарязан магданоз или да се използва за украса. Може да се поднесе и с резенче лимон.
За детско меню от ориза и с крекери рибки може да се оформи таралеж, както е показано на втората снимка.
Ястието е подходящо за вегетарианци и за пости. Може да се ползва като основно ястие или като гарнитура.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Чудесно поднесено!
Ако желаете, може да сложите линк към Гъби с ориз
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева