Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашен локум

Домашен локум

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

750 г захар
1,5 л вода
250 г нишесте
сок от 1 лимон
ванилия
бадеми, лешници или орехи
кокосови стърготини за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашен локум

Захарта се стопява в 1,250 л вода и се прецежда. Останалата вода се налива постепенно в нишестето, като се бърка непрекъснато. Прецежда се през тензух и се налива в разтворената захар, като се бърка с дървена лъжица. Сместа се поставя на огъня и след като заври се добавя лимонов сок. Локумът е готов, когато капка от него в студена вода стане на топче. Орехите, бадемите или лешниците се препичат на фурна, обелват се и се поставят нарязани на две малко преди да се свали сместа от огъня. Излива се в тава, избърсана с памук, натопен в олио. Като изстине, се нарязва на квадратчета, които се овалват в стърготините.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар18 Април 2012
Шери Курт
Пшенично.
Аватар02 Април 2012
Radka Petrova
Идеална рецепта, но искам да разбера какво е нишестето - натурално, пшенично или десертно царевично.



Ако желаете, може да сложите линк към Домашен локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама