Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържоли в гювеч

Пържоли в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 килограм пържоли
сол
черен пипер
кимион
брашно за овалване
олио за пържене
4-5 глави лук, нарязан на ситно
300 грама мариновани гъби
1 лимон, обелен и нарязан на шайби
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. бяло вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пържоли в гювеч

Пържолите се отупват със сол, черен пипер и кимион и престояват една нощ. На другия ден се отупват с брашно и се запържват само за коричка /леко запържени от двете страни/. После запържвам отделно 4-5 глави ситно нарязан лук и като се задуши се слагат мариновани гъби, нарязани и те да се задушат и се поръсват с малко сол. В големия гювеч редим ред пържоли, ред гъби с лук, ред лимонови резени без корите, ако има още редим в същия ред и после поливаме отгоре със сместа: 1 ч.ч вода и 1 ч.ч. бяло вино. Слага се във фурната и се пече на 300 градуса докато заври и после се пече час и половина два на 150-160 градуса. Аз реших, че освен лимонови резени без кората, ще е добре и портокалови резени без кората и се получи страхотен киселосладък сос.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пържоли в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама