Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Запечени палачинки с пълнеж
Запечени палачинки с пълнеж
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
1 ч.л сол
2 суп.лъжици олио
1/2 пакетче бакпулвер
2 яйца
брашно около 1-2 чаени чаши, колкото да се получи тесто, с малко по-малка гъстота от кексово масло за намазване
За плънката:
2 кренвирша (може да се използва друг колбас или шунка)
3 суп.лъжици майонеза с топено сирене (може и обикновена)
10-15 бр. черни маслини без костилки
5-6 кисели краставички
риган
черен пипер на вкус
За поръсване:
200 гр.кашкавал
20 гр. пармезан или друго твърдо сирене
Правим палачинкова смес от изброените продукти и изпичаме палачинките в тефлонов тиган или сач. Намазваме всяка с масло, докато са още горещи. Нарязваме краставичките, кренвиршите и маслините на ситно. Добавяме майонезата и подправките и объркваме добре. Слагаме по две супени лъжици от плънката във всяка палачинка и завиваме на руло. Подреждаме ги в намаслена тавичка и ги поръсваме с настърганите сирена. Запичаме за около 15 мин. Поднасяме със зелена салата.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Една лесна и със сигурност много вкусна рецепта!
Интересна рецепта!
Ако желаете, може да сложите линк към Запечени палачинки с пълнеж
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева