Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Запечени палачинки с пълнеж

Запечени палачинки с пълнеж

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
1 ч.л сол
2 суп.лъжици олио
1/2 пакетче бакпулвер
2 яйца
брашно около 1-2 чаени чаши, колкото да се получи тесто, с малко по-малка гъстота от кексово масло за намазване

За плънката:
2 кренвирша (може да се използва друг колбас или шунка)
3 суп.лъжици майонеза с топено сирене (може и обикновена)
10-15 бр. черни маслини без костилки
5-6 кисели краставички
риган
черен пипер на вкус

За поръсване:
200 гр.кашкавал
20 гр. пармезан или друго твърдо сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Правим палачинкова смес от изброените продукти и изпичаме палачинките в тефлонов тиган или сач. Намазваме всяка с масло, докато са още горещи. Нарязваме краставичките, кренвиршите и маслините на ситно. Добавяме майонезата и подправките и объркваме добре. Слагаме по две супени лъжици от плънката във всяка палачинка и завиваме на руло. Подреждаме ги в намаслена тавичка и ги поръсваме с настърганите сирена. Запичаме за около 15 мин. Поднасяме със зелена салата.


Продукти: прясно мляко, сол, олио, бакпулвер, яйца, брашно, кренвирши, колбас, шунка, майонеза, маслини, кисели краставички, риган, черен пипер, кашкавал, пармезан, сирене

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар15 Ноември 2013
Марияна Желева
Страхотни, много ги харесвам. Плънката също. Слагам и малко грахче, като ги правя.
Аватар11 Ноември 2012
Диана Димитрова
Една лесна и със сигурност много вкусна рецепта!
Интересна рецепта!



Ако желаете, може да сложите връзка към Запечени палачинки с пълнеж


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear