Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Вита баница с готови ръчно точени кори
Вита баница с готови ръчно точени кори
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет ръчно точени кори, печени на сач (3 листа)
300 г сирене
300 г кисело мляко
125 г краве масло
5 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
олио
Четирите яйца и белтъка на петото се разбиват (отделя се жълтък за намазване). Към яйцата се прибавят брашното, краве маслото (разтопено), сиренето (натрошено) и млякото, в което е угасена содата. Всяка една кора се намазва с плънката, навива се на руло и се оформя като вита баница в тава, покрита с домакинска хартия за печене. Баницата се намазва с разбит жълтък, смесен с малко олио и се пече в загрята фурна при 180 градуса около 25-30 минути. Когато се зачерви се изважда и се завива с мокра кърпа.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Придобила е коричката, която ми допада! Ръчно точените кори, печени на сач са по-плътни и дебели и баниците с тях се получават отлични.
Ако желаете, може да сложите линк към Вита баница с готови ръчно точени кори
От форум:
От друг сайт:
Peti A