Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Вита баница с готови ръчно точени кори

Вита баница с готови ръчно точени кори

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет ръчно точени кори, печени на сач (3 листа)
300 г сирене
300 г кисело мляко
125 г краве масло
5 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Вита баница с готови ръчно точени кори

Четирите яйца и белтъка на петото се разбиват (отделя се жълтък за намазване). Към яйцата се прибавят брашното, краве маслото (разтопено), сиренето (натрошено) и млякото, в което е угасена содата. Всяка една кора се намазва с плънката, навива се на руло и се оформя като вита баница в тава, покрита с домакинска хартия за печене. Баницата се намазва с разбит жълтък, смесен с малко олио и се пече в загрята фурна при 180 градуса около 25-30 минути. Когато се зачерви се изважда и се завива с мокра кърпа.


Продукти: кори за баница, ръчно точени кори, сирене, кисело мляко, краве масло, яйца, брашно, сода бикарбонат, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар11 Февруари 2012
Живка Андонова
Придобила е коричката, която ми допада! Ръчно точените кори, печени на сач са по-плътни и дебели и баниците с тях се получават отлични.



Ако желаете, може да сложите линк към Вита баница с готови ръчно точени кори


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама