Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Коледна елха`

Торта `Коледна елха`

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за един блат (необходими са два блата):
5 яйца
10 с.л. захар
1 ванилия
кората на половин лимон
1 бакпулвер

за крема:
500 гр. прясно мляко
1 пак. пудинг Ванилия на д-р Йоткер
4 с.л. захар

за сиропа:
3 ч.ч. вода
1 и 1/2 ч.ч. захар
сокът на 1 лимон

за украса:
300 гр. сметана
сладкарска боя - зелена, жълта и кафява
цветни бонбони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `Коледна елха`

Разбиваме 5 яйца и 10 с.л. захар с миксера, докато захарта се разтопи. Добавяме ванилията, 1 пак. бакпулвер и по малко от брашното до нужната гъстота. Накрая добавяме редносани парченца от кората на един лимон. В тава (28 см диаметър) слагаме хартия за печене, намасляваме я и изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. По същия начин приготвяме още един блат.

Приготвяме сиропа - на котлона слагаме за заври водата, добавяме захарта и лимоновия сок. Бъркаме докато захарта се стопи. Оставяме сиропа да изстине добре.

След като блатовете изстинат добре ги изрязваме във формата на елха, от остатъците изрязваме звезда - за връх на елхата и пънче.

Приготвяме пудинга по указанията на опаковката - с 500 мл прясно мляко и 4 с.л. захар. Сиропираме първия блат, сипваме част от крема и слагаме втория блат, който също сиропираме добре. Отгоре изсипваме останалата част от крема. Оставяме тортата на хладно, докато крема изстине.

Украсяваме тортата, като боядисваме по-голямата част от сметаната в зелено, малко в жълто и малко в кафяво. "Оцветяваме" тортата. И украсяваме с цветните бонбонки. Престоява в хладилника една нощ.


Продукти: яйца, захар, ванилия, лимони, бакпулвер, прясно мляко, пудинг Ванилия, сметана, сладкарска боя, бонбони

Тагове: Оригинални рецепти, Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Бисквитена торта - елха
Новогодишен шоколадов кекс Елха
Торта с течен шоколад, сметана и банани
Торта `Коко - шоко`

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Торта `Коледна елха`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама