Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Феререо роше`

Торта `Феререо роше`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
12 яйца
300 г захар
3 с. л. олио
300 г брашно
3 с. л. какао

за пълнежа:
50 г лешници
200 г бял шоколад
1 опаковка вафлени пурички с пълнеж от кайсия

за крема:
300 мл разбита сметана
4-5 с. л. пудра захар
1 разтопен черен шоколад

за сиропиране:
250-300 мл прясно сварено какао със захар и прясно мляко

за декорация:

50 г течен шоколад Финети
шоколадови пурички
шоколадови топчета
разбита сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `Феререо роше`

Всеки блат (4 яйца, 100 г захар, 1 с. л. олио, 100 г брашно и 1 с. л. какао) се прави поотделно, като се разделят белтъците от жълтъците и се разбиват на сняг. Към тях се прибавя постепенно захарта. След това един по един жълтъците и олиото. Добавете и пресятото брашно с какаото, като разбърквате внимателно на ръка. Печете на 180 градуса, около 15-20 минути.

Така направете и другите два блата. Оставете ги да се охладят. През това време натрошете лешниците на едро и ги запечете за кратко. Разтопете на водна баня белият шоколад и го изсипете при готовите лешници. Изсипете в подходяща чиния и оставете във фризера да се стегне. Разбийте сметаната с пудрата захар и към нея прибавете разтопеният шоколад. Разбъркайте добре.Сварете какаото и го оставете да се охлади.

Поставете единия блат във формата, в която сте пекли (със свалящи се стени). Сиропирайте го с какаото, намажете с течен шоколад. Отгоре поръсете с лешниците с белия шоколад и натрошете пуричките с кайсиев пълнеж. Покрийте с вторият блат, сиропирайте и изсипете крема. Загладете добре и покрийте с третия блат, сиропирайте и него. Оставете в хладилника за 1-2 часа, махнете стените на формата.

Преместете внимателно тортата върху подходящ поднос и я намажете с разбита с малко пудра захар сметана. Украсете с пурички, топчета и розички от сметана, смесена с течен шоколад или по ваш вкус.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Август 2013
Диана Димитрова
Уникална е! Много хубава торта!
страхотно изкушение...



Ако желаете, може да сложите линк към Торта `Феререо роше`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама