Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Сладки `Охлювчета`

Сладки `Охлювчета`

Разпечатай

от готварската книга на Krasi Stoyanova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 чаена чаша кисело мляко
1 пакетче амонячна сода, угасена в 1 чаена лъжичка оцет
1 кафена лъжичка сода бикарбонат
6 супени лъжици захар
3 жълтъка
1 чаена чаша свинска мас или краве масло
1 ванилия
брашно за меко тесто

за крема:
3 белтъка
1 щипка сол
1 чаена чаша захар на кристали
1 чаена чаша смлени орехи
1 чаена лъжичка канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладки `Охлювчета`

За тестото: От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на 5 топки.

За крема: Белтъците и солта се разбиват с миксер, като по малко се добавя захарта до получаването на твърд сняг. Смлените орехи и канелата се добавят на няколко пъти, като се разбърква внимателно с дървена лъжица или силиконова шпатула, за да не се разводни сместа.

Взема се топка от тестото и се разточва тънко, във формата на правоъгълник. Намазва се с 1/5-та от крема. Навива се руло откъм дългата страна. Нарязва се на парчета с дебелина около 1,5 см. Охлювчетата се подреждат легнали в тава, покрита с хартия, на разстояние едно от друго, защото увеличават обема си при печенето. Пекат се в предварително загрята фурна - 160 градуса, до порозовяване. Изваждат се от тавата топли и се поръсват с пудра захар.

** В рецептата не е дадено точното количество брашно. Ако сложите повечко, сладките стават малко по-твърди, но не загубват формата си при печенето. Аз оставям тестото по-меко, защото така те се топят в устата, по-пръхкави са и според мен, по-вкусни.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар05 Декември 2013
Илияна Димова
Вкусна идея !
Аватар02 Декември 2013
Теодора Николова
Ммммм...много апетитни изглеждат :)
Аватар01 Декември 2013
Надя Недева
Ще ги изпробвам задължително, изглеждат фантастично :)



Ако желаете, може да сложите линк към Сладки `Охлювчета`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама