Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Сиропирана баница с локум

Сиропирана баница с локум

Разпечатай

от готварската книга на tony marinov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1/2 чаена чаша брашно
1 1/2 чаена чаша захар
1 1/2 чаена чаша  орехи
1 чаена лъжица бакпулвер
2 кутии локум
1 ванилия
1/2 чаена чаша олио
12 листа кори за баница

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете парченцата локум на четири, а орехите на ситно. Смесете брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера до получаване на каша.

Взимате един лист от точените кори, намазвате го с част от сместа с яйцата и захарта и върху него поставяте втори лист от корите. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и ситно нарязаните орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула в намазана с олио тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

От останалата една чаена чаша захар, ванилията и две чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум.


Продукти: яйца, брашно, захар, орехи, бакпулвер, локум, ванилия, олио, кори за баница

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница с локум
Баница с локум - II вариант
Баница с локум в кексова форма

Последни статии

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сиропирана баница с локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама