www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от tony marinov на 22 Ноември 2017

Сиропирана баница с локум

Необходими продукти
3 яйца
1/2 чаена чаша брашно
1 1/2 чаена чаша захар
1 1/2 чаена чаша  орехи
1 чаена лъжица бакпулвер
2 кутии локум
1 ванилия
1/2 чаена чаша олио
12 листа кори за баница

Нарежете парченцата локум на четири, а орехите на ситно. Смесете брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера до получаване на каша.

Взимате един лист от точените кори, намазвате го с част от сместа с яйцата и захарта и върху него поставяте втори лист от корите. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и ситно нарязаните орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула в намазана с олио тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

От останалата една чаена чаша захар, ванилията и две чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум.