Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Празнични меденки

Празнични меденки

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. смес от индийско орехче, джинджифил на прах, кардамон, канела, карамфил (продават се готови миксове подправки за меденки)
3 ч.ч. брашно (може и малко повече)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Празнични меденки

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме разтопения мед, олиото и разбъркваме. Предварително пресятото брашно смесваме първо с микса от подправки, а след това добавяме към течната смес. Омесваме средно меко тесто, като при необходимост, за да оформим хубави меденки, добавяме повече от посоченото брашно.

Оформяме с помощта на формички и нареждаме върху кухненска хартия. Печем ги в силно загрята фурна (на около 180-200 градуса, в зависимост от силата на фурната) за около 7-8 минути, не повече. Не оставяйте меденките да станат кафеникави, защото в този случай ще останат твърди.

След като леко се охладят и стегнат ги изваждаме от тавата. За да започнем да ги украсяваме обаче, трябва да са напълно изстинали. Взимайте боичките, пуснете въображението си на макс и украсявайте смело. За украсата използвах цветни кокосови стръготини, перлички, цветя за украса на сладкиши и бадемово брашно. Самата боя след нанасяне е гъста и лепкава и другите неща се задържат около нея. Боите, които аз използвах стегнаха за няколко часа, след което без проблем меденките можеха да се съхраняват, дори подредени една върху друга.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Станаха много вкусни но им добавих 3 с.л какао вместо сместа микс която е опомената в рецептата.



Ако желаете, може да сложите линк към Празнични меденки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама