Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Постен сладкиш с моркови и ябълки

Постен сладкиш с моркови и ябълки

Разпечатай

от готварската книга на Петя Цанкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. настъргани моркови
1 1/2 ч.ч. настъргани ябълки
1 ч.ч. бяла захар
1 ч.ч. кафява захар
100 гр стафиди
1 ч.ч. нарязани орехи
2 п. ванилии
1 с.л. канела
2 1/2 ч.ч.брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 1/2 ч.ч. олио
1 с.л. лимонов сок
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В дълбока купа се слагат брашното, захарта, содата, ванилиите и канелата и се смесват добре. След това се прибавят ядките и стафидите, разбърква се отново. Следват настърганите ябълки, поръсени с лимоновия сок, настърганите моркови и олиото.

Всичко се обърква много добре - в началото малко трудничко, но не се притеснявайте, течността е достатъчна, за да превърне всичко в лепкаво тесто, което се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се в предварително нагрята на 180*С фурна за около 35-40 минути, до суха клечка. Изважда се и докато е още топъл се минава отгоре с бучка краве масло (ако не постите), след което обилно се поръсва с пудра захар. Поднася се нарязан в желаната от вас форма. Да ви е сладко!

*** 1 ч.ч.=250 мл течност; диаметър на тавата=30 см


Продукти: моркови, ябълки, захар, кафява захар, стафиди, орехи, ванилия, канела, брашно, сода бикарбонат, олио, лимонов сок, пудра захар

Тагове: Българска кухня, Рецепти за Бъдни вечер, Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сладкиш с ябълки
Сладкиш с ябълки - II вариант
Кекс с моркови
Кекс с ябълки и моркови
Сладкиш с ябълки и орехи

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Постен сладкиш с моркови и ябълки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама