Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Плодово парфе
Плодово парфе
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 пакета бисквити
250 гр. масло
2 ч.ч. пудра захар
1/2 брой ябълка
1 брой круша
100 гр. грозде
100 гр. сини сливи
1 1/2 кофички кисело мляко
2 броя желатин
Смиламе бисквитите с блендер или с помощта на шише. Смесваме размекнатото масло с бисквитите докато се образуват трохи. Изсипваме готовата смес във форма за торта и притискаме с помощта на лъжица.
Нарязваме плодовете на малки парченца. Разтопяваме желатина на водна баня и го смесваме с киселото мляко и плодовете. Разбъркваме добре и готовата смес я изсипваме върху бисквитените трохи. Слагаме десерта в хладилник докато стегне.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Плодово парфе
От форум:
От друг сайт: