Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Торта парфе `Плодова наслада`

Торта парфе `Плодова наслада`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
100 г захар
50 г брашно

за крема:
600 г заквасена сметана
250 мл сладкарска сметана
3-4 с. л. кисело мляко
2 с. л. пудра захар
1 желатин
плодове (малини, къпини, ягоди)

за желираната смес:
300 мл сок от компот от малини
1 желатин
200 г ягоди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавя брашното. Изпечете във форма 24-26см. Оставете да се охлади и малко го сиропирайте с компот от праскови.

За парфето използвах 600 г заквасена сметана, 250 мл сладкарска сметана (разбита с малко пудра захар), 3-4 с. л. кисело мляко (беше ми останало, но може и без него), 1 желатин (предварително накиснат в малко вода и после разтворен на водна баня), плодове (ягоди, малини, къпини).

За желирания слой: 1 желатин, 300 мл сока на един компот от малини, около 200 г нарязани ягоди, подсилих малко цвета със сладкарска червена боя.

Върху сиропирания блат поръсих малко от плодовете, след това изсипах една част от парфето (разбих заквасената сметана, към нея добавих сладкарската сметана, киселото мляко и накрая желатина и разбърках хубаво), пак поръсих с плодове, пак парфе, плодове и накрая завърших с парфе. Загладих добре и оставих за една нощ в хладилника.

На следващия ден покрих парфето с нарязаните ягоди, а отгоре изсипах сока, разбъркан с желатина (предварително накиснат в малко вода и после разтворен на водна баня) и малко червена боя. Върнах обратно в хладилника за още няколко часа. Освободих стените на формата, преместих тортата в чиния, отгоре декорирах с още плодове и сметана.


Продукти: яйца, захар, брашно, заквасена сметана, сметана, кисело мляко, пудра захар, желатин, малини, къпини, ягоди, компот от малини

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Торта парфе
Ягодово парфе

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


чудесна идея...



Ако желаете, може да сложите връзка към Торта парфе `Плодова наслада`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама