Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пирог със сладко от сливи и орехи

Пирог със сладко от сливи и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца L
190 г. меко масло
3 ч.ч. брашно
1 пакетче амонячна сода
1 бурканче сладко от сини сливи /домашно/
1 1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч захар
3 с.л. кисело мляко
маргарин за намазване
брашно за посипване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата със захарта в купа с миксер. Прибавяме мекото масло и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното. Гасим амонячната сова в киселото мляко. Добавяме и него. Разбъркваме кашата. Прибавяме постепенно брашното и разбъркваме. Намазваме тава с диаметър 25 см. висока 6-7 см. Намазваме тавата с маргарин и я посипваме с брашно. Изсипваме кашата и я разстиламе. Заглаждаме сместа. Мажем със сладкото от сливи. Богато намазваме пирога със сладкото. Аз го правя със сладко от сливи или шипков мармалад.

Нарязваме суровите орехи с нож на малки парченца, не ги мелим. С нарязани орехи на парченца става по-вкусен. Поръсваме с орехите равномерно да има навсякъде. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като го опечем го вадим и оставяме да се охлади задължително. След като се охлади не се усеща вкуса на амонячна сода. Режем на парчета. Това е ретро рецепта. Получава се много вкусен и мек сладкиш.


Продукти: яйца, краве масло, брашно, амонячна сода, сладко от сини сливи, орехи, захар, кисело мляко, маргарин

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сладкиш със сини сливи и извара
Сладкиш със сладко от ягоди

Последни статии

Как да станете на-добрият млад готвач

Как да станете на-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Пирог със сладко от сливи и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама