Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пай Мортийс

Пай Мортийс

Разпечатай

от готварската книга на Момчил Попов

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. тесто (в моя случай готово тесто за пица от магазина)
1 голяма зелена чушка
1 люта чушка
2 големи глави лук
200 мл. вода
500 гр. кайма
2 яйца
доматено пюре
олио на вкус
1 ч.л. червен пипер
2 щипки босилек
2 щипки чубрица
1 щипка мащерка
2 щипки черен пипер
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лукът и чушката се нарязват на едри ленти и се задушават с каймата докато омекнат и започнат леко да загарят. След това се добавя водата и няколко лъжици доматено пюре, целта е да се получи гъст сос. Добавят се червения пипер, босилека, чубрицата, мащерката, солта и черния пипер и се разбърква всичко още десетина минути на слаб огън. Ако консистенцията много се сгъсти може да се добави в малко вода.

Нарязвате на шайби лютата чушка, за да я наредите както си прецените по сместа, която ще изсипете в кошничката от тесто. Аз лично предпочитам половината да е люта, другата да не е, затова и разпределям чушката само по едната половина.

За тестото: Разделяте тестото на 2 части, като едната ще ползвате за капак, с който да покриете всичко в тавата - тази част трябва да е по-малката. С другата част ще оформите кошничка, както описвам по-долу. Тавата се намазва с олио и малко брашно, оформя се кошничка от тесто по формата на самата тава. Постарайте се така да разпределите тестото, че да ви остане малко повечко по краищата. Сместа се изсипва в кошничката, която сте направили. След това с останалата част от тестото (това, което сте запазили за капак) покривате и с тази част, която се постарахте да оставите в повече по краищата, затваряте пая. Накрая печете във фурната, като в последните няколко минути изкарвате и намазвате с жълтъците от двете яйца (хахах как звучи само). Имайте в предвид, че при мен много бързо се сготви, а тогава бях с някаква скапана печка, затова гледайте да не го прегорите.


Продукти: тесто, чушки, люти чушки, лук, вода, кайма, яйца, доматено пюре, олио, червен пипер, босилек, чубрица, мащерка, черен пипер, сол

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Харесва ми!!!
интересно ...



Ако желаете, може да сложите връзка към Пай Мортийс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама