Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Черешово тирамису
Черешово тирамису
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г извара
200 г заквасена сметана
5-6 с.л. захар
500 г череши
2 ч.л. инстантно кафе
2-3 с.л. коняк
300 г бишкоти
50 г. шоколад
Сметаната, изварата и захарта се разбиват с миксер докато се получи еднородна смес, подобна на майонеза. Черешите се почистват от костилките, около 10 се оставят за украса, останалите се смилат. Изсипват се при сместа от изварата и сметаната и се разбиват с миксер 2-3 минути. В съд, подходящ за топене на бишкотите се изсипват инстантното кафе, коняка и 1 ч.ч. гореща вода и се разбърква, докато се разтвори кафето. Охлажда се и в получената течност се топят за кратко една по една бишкотите. Подреждат се в правоъгълен съд, поливат се с крема и отгоре се слага още един ред бишкоти и крем. Накрая върху десерта се настъргва шоколад и се украсява с череши. Преди консумация тирамисуто трябва да престои в хладилник, покрито с фолио около 7-8 часа.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Черешово тирамису
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова