Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бързи и лесни питки с кашкавал

Бързи и лесни питки с кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 пакетче бакпулвер
50 г. краве масло
сол на вкус
бяло брашно
2 суп.лъж. зехтин
малко кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтопяваме 50 г краве масло. Добавяме 1/2 кофичка кисело мляко, в което сме разтворили 1/2 пакетче бакпулвер. Разбъркваме добре и прибавяме 1 яйце и сол на вкус. Разбиваме сместа и с брашно, колкото поеме, замесваме еластично тесто. Оставяме за няколко минути на стайна температура. В намазана с мазнина тавичка поставяме топки от тестото-около 8-9 броя.  В малко тиганче загряваме 2 суп.лъж.зехтин и запържваме 1 суп.лъж. брашно с малко сол до златисто. Поливаме всяка питка и печем в предварително загрята фурна на 200-210 градуса. Във фурната може да се сложи малка купичка вода, за да се овлажнява въздуха по време на печене. Малко преди да извадим питките от фурната поставяме върху всяка малко парченце кашкавал, леко да се разтопи.


Продукти: яйца, кисело мляко, бакпулвер, краве масло, сол, брашно, зехтин, кашкавал

Тагове: Бързи рецепти, Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Може в средата на всяка питка да се сложи малко извара или сирене .



Ако желаете, може да сложите връзка към Бързи и лесни питки с кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама