www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 25 Септември 2011

Бързи и лесни питки с кашкавал

Необходими продукти
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 пакетче бакпулвер
50 г. краве масло
сол на вкус
бяло брашно
2 суп.лъж. зехтин
малко кашкавал

Разтопяваме 50 г краве масло. Добавяме 1/2 кофичка кисело мляко, в което сме разтворили 1/2 пакетче бакпулвер. Разбъркваме добре и прибавяме 1 яйце и сол на вкус. Разбиваме сместа и с брашно, колкото поеме, замесваме еластично тесто. Оставяме за няколко минути на стайна температура. В намазана с мазнина тавичка поставяме топки от тестото-около 8-9 броя.  В малко тиганче загряваме 2 суп.лъж.зехтин и запържваме 1 суп.лъж. брашно с малко сол до златисто. Поливаме всяка питка и печем в предварително загрята фурна на 200-210 градуса. Във фурната може да се сложи малка купичка вода, за да се овлажнява въздуха по време на печене. Малко преди да извадим питките от фурната поставяме върху всяка малко парченце кашкавал, леко да се разтопи.