Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Апетитна баница

Апетитна баница

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница фини Фамилия

за плънката:
4 - 5 яйца
450 г краве сирене
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
олио

за заливката:
1 яйце
1 к.ч. сода за пиене газирана вода
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. олио
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Апетитна баница

В голяма купа сипваме кисело мляко и сода за хляб. Разбъркваме и като шупне, прибавяме разбити яйца и натрошено краве сирене. Разбъркваме добре плънката. Разстиламе корите за баницата. Всяка кора първо намазваме с четка с олио. Прегъваме кората на две и слагаме от плънката, като разстиламе по кората. Навиваме на руло кората и подреждаме в тавата. Така с всички кори. В същата купа от плънката приготвяме заливката, като разбиваме яйце с газирана вода и кисело мляко и олио. разбъркваме добре и поливаме баницата. Слагаме на баницата парченца краве масло и печем на 180 градуса нагрята фурна до златисто.


Продукти: кори за баница, яйца, сирене, кисело мляко, сода за хляб, олио, газирана вода, краве масло

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница
Баница с газирана вода
Вита баница
Вита баница със сирене

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Апетитна баница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама