Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Снежни топки
Снежни топки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г. кубче мая
1 яйце
200 г. свинска мас
600 - 700 г. брашно
пудра захар за овалване
Разбиваме яйцето. Шупваме маята в стоплено прясно мляко. Прибавяме размекналата мас и постепенно брашното. Замесваме тесто. От него правим топки колкото малък орех и редим в тава, намазнена и посипана с брашно и печем на загрята фурна на 180 градуса. Като ги опечем поръсваме с помощта на цедка с пудра захар обилно.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Маята размиваме в много малко прясно мляко топло.
Ако желаете, може да сложите линк към Снежни топки
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова