Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Снежни топки
Снежни топки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г. кубче мая
1 яйце
200 г. свинска мас
600 - 700 г. брашно
пудра захар за овалване
Разбиваме яйцето. Шупваме маята в стоплено прясно мляко. Прибавяме размекналата мас и постепенно брашното. Замесваме тесто. От него правим топки колкото малък орех и редим в тава, намазнена и посипана с брашно и печем на загрята фурна на 180 градуса. Като ги опечем поръсваме с помощта на цедка с пудра захар обилно.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Маята размиваме в много малко прясно мляко топло.
Ако желаете, може да сложите линк към Снежни топки
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова