Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Снежни топки
Снежни топки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г. кубче мая
1 яйце
200 г. свинска мас
600 - 700 г. брашно
пудра захар за овалване
Разбиваме яйцето. Шупваме маята в стоплено прясно мляко. Прибавяме размекналата мас и постепенно брашното. Замесваме тесто. От него правим топки колкото малък орех и редим в тава, намазнена и посипана с брашно и печем на загрята фурна на 180 градуса. Като ги опечем поръсваме с помощта на цедка с пудра захар обилно.
Още рецепти за Дребни сладки
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Маята размиваме в много малко прясно мляко топло.
Ако желаете, може да сложите линк към Снежни топки
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова