Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Смес за курабийки в буркан

Смес за курабийки в буркан

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч брашно
½ ч.л бакпулвер
¼ ч.л сол
1/3 ч.ч кафява захар
½ ч.ч пудра захар
65 гр. овесени ядки
100 г. сушени червени боровинки
100 г. шоколад
1 пакетче ванилия
100 гр. масло и 1 яйце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Смес за курабийки в буркан

Измиваме 1 буркан с винтова капачка от 750 г. мисля че са, тези от краставички или гъби мариновани. Пресяваме в купа 1 ч.ч брашно с ½ ч.л бакпулвер и ванилия с голяма цедка или със сито. Измиваме и подсушаваме много добре буркана. Изсипваме първо брашното. Потръскваме да слезе на дъното. След това с помощта на уреда за мачкане, пасиране на картофи /кръгъл дупки и с дръжка/, има го във всяка кухня, притискаме. Първо притискаме така, че да слезе надолу възможна най - добре и после с краищата му по стените, за да няма от брашното. Следва кафявата захар. По същия начин притискаме. Трябва да е стегнато, сбито и да стане равно. Целта ни е да стане на пластове. Следва пудрата захар пак по гореуказания начин. След пудрата захар слагаме овесените ядки. Овесените ядки, които използвах са без примеси на ядки, сушени плодове. Използвах на марка Арива. Пак изравняваме и притискаме. Вече са се образували няколко реда. След тях изсипваме сушени червени боровинки. Тях изсипваме внимателно и равномерно и после много леко притискаме, за да не се смачкат. Нарязваме 1 шоколад на малки парченца. Аз нарязах всяко блокче на 4 по малки квадратчета т.е на кръст. Изсипах и тях. Не ги притискаме, защото има място, а и ще се начупят. Шоколадът, който ползвах е на Кауфланд с марка Katy с вкус на ванилия. Използвайте вие според възможностите, които имате. Затваряме добре с капачка с винт. Изрязваме си кръг от пъстра хартия с диаметър колкото десертна чиния. Слагаме го върху капачката и връзваме с панделка или канап. Със същия вид канап или панделка на буркана връзваме папирус, направен от хартия или друг материал, на който сме написали указания при приготвяне на курабийките и нужни продукти. Допълнително нужни продукти са: 100 гр. масло и 1 яйце /голямо/. Към указанията пишем: Изсипваме съдържанието в купа. Разбъркваме всички съставки. Добавяме меко масло и 1 яйце. Разбъркваме всичко. Със супена лъжица оформяме курабийки. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Загряваме фурната на 190 градуса. Слагаме ги в тавичката на разстояние от около 6 см. Печем ги 10 - 14 мин или до леко кафяви краища. Рецептата е от интернет.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Смес за курабийки в буркан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама