Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Пълнозърнести сладки с шоколад, мед и орехи

Пълнозърнести сладки с шоколад, мед и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
2 щипки сол
1/2 ч.л. бакпулвер
60 гр. краве масло - разтопено
6 с.л. мед
100 гр. натурален шоколад - нарязан на малки парченца
1 шепа нарязани орехи
60 мл олио
1 ванилия
1 с.л. канела
пълнозърнесто грахам брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнозърнести сладки с шоколад, мед и орехи

От всички продукти се омесва меко тесто, като накрая се добавят шоколада и орехите. Тестото се прибира в хладилника за около 30 минути. Оформяме малки топчета от тестото (или друга форма, по желание) и върху хартия за печене се поставят в тавичка. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Направих сладките, но ми се струва, че нещо липсва в рецептата, тестото стана не меко, а по скоро маслено и ронливо.



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнозърнести сладки с шоколад, мед и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди