Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Напукани сладки с нес кафе

Напукани сладки с нес кафе

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/3 ч.ч. какао
2 с.л нес кафе
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
3 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Напукани сладки с нес кафе

Пресяваме брашното в купа. Слагаме вътре бакпулвера и разбъркваме, за да смесят добре съставките. Добавяме какаото и нес кафето. Разбъркваме всичко с лъжица. В друга купа разбиваме с телена бъркалка 3 яйца и 1 ч.ч захар до пухкав крем. Отмерваме олиото. После добавяме ½ ч.ч олио и пак разбъркваме. Добавяме солта и пак разбъркваме с бъркалката. Правим кладенче в брашното и изсипваме другите съставки. Разбъркваме доколкото можем. После замесваме тестото. Оформяме го като топка. Покриваме тесто с домакинско фолио и го оставяме на студено в хладилника, за да стегне за 1 час. Вадим го и от него оформяме топчета равни по големина, около 28 броя. В чиния слагаме пудрата захар и всяка топка овалваме в него. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса в загрята фурна точно около 10 - 12 мин.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар18 Декември 2017
tony marinov
Замених кафето с какао и станах много хубави. Но иначе се придържах към рецептата. Препоръчвам ги за направо по празници!Вкусни!



Ако желаете, може да сложите линк към Напукани сладки с нес кафе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама