Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко
Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
4-5 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлебна сода
2 капки оцет, за да шупне содата
1/2 пакетче канела
2 яйца
5 ч.л. мед
сладко
1 белтък
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 млечен шоколад
1 с.л. масло
зелена боя
червена боя
Пресяваме брашното дълбока купа. Разбиваме яйцата. Шупваме содата с оцета. Прибавяме го към купата с яйцата, заедно със захарта, меда , канелата и олиото. Разбъркваме всичко много добре с лъжица. Смесваме сместа с брашното и замесваме тесто. Оставяме го върху набрашнена маса да си почине за 10 мин. Разделяме го на 3 равни части. Разточваме ги на листи поетапно и правим разрези с формички за сладки по желание - елхи, сърца, мечета, пеперуди. Нареждаме готовите сладки в тава, застлана с хартия за печене и печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Слепваме две по две с домашно сладко от сливи. Тези, които сме направили с формичка сърце правим основа с голямо сърце, а друга част вече отрязана пак голяма вътре я режем с по - малко сърце. Така залепваме голямо сърце със сърце с отвор, като по този начин се вижда сладкото. Разтопяваме шоколада на водна баня с маслото на котлона в подходящ съд. С лъжичка от сместа рисуваме върху меденките. Разбиваме белтък с пудра захар около 1/2 ч.ч. на сняг с миксер или тел. С малка лъжица слагаме 1/3 от него в малко пликче с отрязано връхче и рисуваме меденките. Разделяме останалия айсинг в 2 купички. В едната слагаме малко червена сладкарска боя, а в другата зелена. Рисуваме и с тях върху вече залепените меденки. Нареждаме ги в табла да стегне айсинга. Прибираме ги в метална кутия за сладки, за да омекнат добре.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко
От форум:
От друг сайт: