Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко

Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
4-5 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлебна сода
2 капки оцет,  за да шупне содата
1/2 пакетче канела
2 яйца
5 ч.л. мед
сладко
1 белтък
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 млечен шоколад
1 с.л. масло
зелена боя
червена боя

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко

Пресяваме брашното дълбока купа. Разбиваме яйцата. Шупваме содата с оцета. Прибавяме го към купата с яйцата, заедно със захарта, меда , канелата и олиото. Разбъркваме всичко много добре с лъжица. Смесваме сместа с брашното и замесваме тесто. Оставяме го върху набрашнена маса да си почине за 10 мин. Разделяме го на 3 равни части. Разточваме ги на листи поетапно и правим разрези с формички за сладки по желание - елхи, сърца, мечета, пеперуди. Нареждаме готовите сладки в тава, застлана с хартия за печене и печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Слепваме две по две с домашно сладко от сливи. Тези, които сме направили с формичка сърце правим основа с голямо сърце, а друга част вече отрязана пак голяма вътре я режем с по - малко сърце. Така залепваме голямо сърце със сърце с отвор, като по този начин се вижда сладкото. Разтопяваме шоколада на водна баня с маслото на котлона в подходящ съд. С лъжичка от сместа рисуваме върху меденките. Разбиваме белтък с пудра захар около 1/2 ч.ч. на сняг с миксер или тел. С малка лъжица  слагаме 1/3 от него в малко пликче с отрязано връхче и рисуваме меденките. Разделяме останалия айсинг в 2 купички. В едната слагаме малко червена сладкарска боя, а в другата зелена. Рисуваме и с тях върху вече залепените меденки. Нареждаме ги в табла да стегне айсинга. Прибираме ги в метална кутия за сладки, за да омекнат добре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Меденки с айсинг, шоколад и домашно сладко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама