Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Малки локумки
Малки локумки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 яйце + 1 белтък
5 с. л. захар
4 с.л. масло
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. кисело мляко
2.5 ч.ч. брашно
1 кутия локум
1 жълтък за намазване
захар - кристална за поръсване
сусам - за поръсване
Отделяме единия жълтък в купичка. Другият белтък и едното яйце ще ни трябват за сместа. Нарязваме локума на по 2-3 парченца. Слагаме го в чиния, той ще ни е нужен за пълнеж. Пресяваме брашното в дълбока купа. В друга купичка разбиваме яйцето и белтъка със захарта. В киселото мляко шупваме содата за хляб. Добавяме и него вътре. Добавяме маслото, което леко трябва да е меко. В брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме да се смеси добре. Постепенно прибавяме брашното и замесваме тестото. Тестото делим на малки топки. Откъсваме от него и вътре слагаме парченце локум. Оформяме хубави топчета, равни по големина. Редим локумките в тава с хартия за печене. Мажем ги с разбит жълтък с помощта на четка и поръсваме със захар половината топчета, другата половина с бял сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Малки локумки
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова