Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Малки локумки

Малки локумки

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце + 1 белтък
5 с. л. захар
4 с.л. масло
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. кисело мляко
2.5 ч.ч. брашно
1 кутия локум
1 жълтък за намазване
захар - кристална за поръсване
сусам - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Малки локумки

Отделяме единия жълтък в купичка. Другият белтък и едното яйце ще ни трябват за сместа. Нарязваме локума на по 2-3 парченца. Слагаме го в чиния, той ще ни е нужен за пълнеж. Пресяваме брашното в дълбока купа. В друга купичка разбиваме яйцето и белтъка със захарта. В киселото мляко шупваме содата за хляб. Добавяме и него вътре. Добавяме маслото, което леко трябва да е меко. В брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме да се смеси добре. Постепенно прибавяме брашното и замесваме тестото. Тестото делим на малки топки. Откъсваме от него и вътре слагаме парченце локум. Оформяме хубави топчета, равни по големина. Редим локумките в тава с хартия за печене. Мажем ги с разбит жълтък с помощта на четка и поръсваме със захар половината топчета, другата половина с бял сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар27 Октомври 2016
Веселина Великова
С пълнеж от локум са вкусни много, но бих добавила и орехова ядка също.



Ако желаете, може да сложите линк към Малки локумки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди