Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни сладки с `кралска глазура`

Коледни сладки с `кралска глазура`

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
3 яйца
1 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. пудра захар
1 пакетче масло
1 ч.ч. смлени орехи
2 1/2 ч.ч. брашно /ако е необходимо добавете още/
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. ром
джинджифил
канела
ванилова захар

за глазурата:

2 белтъка
1/2 с.л. лимонов сок
1 ч.ч. пудра захар /ако е необходимо, добавете още/

за украса:
кокосови стърготини
захарни пръчици
фъстъчен крокант

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледни сладки с `кралска глазура`

Пресейте брашното. Направете кладенче и добавете останалите продукти. Замесете тесто и го покрийте с фолио. Сложете го в хладилник за около 15 мин.

Разбийте белтъците. Прибавете пудрата захар и лимоновия сок. Бийте с миксер, докато се получи достатъчна гъстота /не трябва да се разтича/.

Разточете част от тестото на тънък пласт. Изрежете фигурки с подходящи формички. Наредете в тава, застлана с домакинска хартия. Печете на 150 градуса, като внимавате да не потъмнеят. Намажете с глазурата и украсете по ваше желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар24 Декември 2014
Az-gotvia .bg
Весела Коледа и щастлива Нова година!
Весела Коледа! Щастливи и прекрасни мигове!



Ако желаете, може да сложите линк към Коледни сладки с `кралска глазура`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама