Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Свежа туршия
Свежа туршия
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червени чушки
зелени чушки
зелени домати
моркови
карфиол
червено цвекло
целина
аспирин
захар
сол
оцет
вода
количеството и съотношението на продуктите е по желание
Продуктите се нарязват едро или дребно по желание, разбъркват се добре, за да се смесят и семеста се пълни в буркани. На всеки буркан се слагат по 1,5 аспирина, 1 равна супена лъжица сол, 1 равна супена лъжица захар, малка кафяна чашка оцет и се долива с вода. След като се затворят бурканите, в продължение на седмица до 10 дни се обръщат всеки ден. След като мине този период туршията вече може да се консумира. Остава си така свежа като току що направена, дори за година при правилно съхранение.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Свежа туршия
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov