Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Рязани камби

Рязани камби

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

около 5 кг. камби
250 г ситна сол
500 г захар
зърна черен пипер
дафинови листа
1 бутилка оцет
1/2 бут. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Рязани камби

Почистваме, измиваме и нарязваме камбите. Поръсваме с 250 г сол и 500 г захар. Оставят се да престоят на хладно 8 часа. След това сокът, който се е отделил от камбите се смесва с 1 бут. оцет, 1/2 бут.олио, зърна черен пипер и няколко дафинови листа. Слагаме маринатата да заври и още докато е гореща поливаме камбите и се оставят да престоят една нощ.

На другия ден се пълнят бурканчета (може към маринатата да се добави и малко вода). Напълнените с камби и марината бурканчета се затварят и се стерилизират за няколко минути, за запечатване на капачките.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар21 Февруари 2012
Нина Райчева
Вкусни са и хрупкави.



Ако желаете, може да сложите линк към Рязани камби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама