Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Торта парфе
Торта парфе
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. смлени орехи
3 с.л.захар
1 с.л.масло
2 Активии-едната с череши, а дрругата с ананас
3 желатина
портокали
мандарини
киви
светъл компот-бяло грозде
праскови
От смлените орехи, захарта и маслото приготвяме твърдо тесто, което слагаме на дъното на подвижна форма за торта, като притискаме добре, за да се получи блат. Разтваряме желатина както е указано на опаковката и разбъркваме с първата активия. Изсипваме върху блата, като се стегне малко нареждаме отгоре 1 ред плодове и приготвяме втория желатин, разбъркваме с активията и изсипваме върху плодовете. Когато и вторият крем се стегне нареждаме плодове и приготвяме третия желатин, който разтваряме в 100 мл.компот и внимателно заливаме плодовете. Прибираме в хладилник за 2-3 часа.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
аз използвам желатин на прах.
Здравейте! Какъв желатин използвате?
Страхотно парфе! Ще го опитам тези дни :))
Ако желаете, може да сложите линк към Торта парфе
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова