Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка

Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч захар

3 яйца
1 ч.ч брашно
½ ч.ч олио
1 ч.л мляно кафе
½ ч.л канела
2 ябълки - не много големи
½ пакетче бакпулвер от 15 г.
1 к.л сода за хляб + 1-2 капки оцет да шупне

за поръсване:
2 с.л пудра захар
1/2 ч.л канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка

Вадим яйцата на стайна температура. В купа слагаме брашното и ½ пакетче бакпулвер и го пресяваме със сито. В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме с миксера много добре. Към тях слагаме олиото и продължаваме да разбиваме. На части прибавяме брашното и продължаваме да объркваме добре кашата. В малка купичка си отделяме от кашата 2-3 с.л и към тях добавяме 1 ч.л кафе и ½ ч.л канела и разбъркваме докато стане тъмна и еднородна смес.

В продълговат терин с дължина 24-25 см. и слагаме парче хартия за печене, така че да покрива дъното и стените му. В него изсипваме 1/3 от светлата каша. После от тъмната с лъжица слагаме произволно, шарим. И така докато свършат бялата и тъмната. Най-накрая с едно дървено шишче внимателно правим няколко резки до долу, за да разнесем тъмната смес. Белим от кората и почистваме от семките 2 ябълки. Режем ябълките на половина, после по дължина на тънки филийки и ги нареждаме една зад друга плътно върху кашата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като се изпече вадим и отлепваме много внимателно хартията от кейка. Слагаме кейка в табличка и поръсваме със смесени пудра захар и канела с помощта на цедка. Режем на парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама