Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ½ ч.ч. брашно и малко за доомесване
1 щипка сол
1 ч.л. захар
2 ч.л. чубрица
4 - 5 с.л. лютеница
100 г колбас
100 г сирене
70 г кашкавал
олио - за намазване на тавата
2 ч.л масло
2 яйца
сусам
60 мл прясно мляко
60 мл вода
½ пакетче суха мая
1 с.л олио за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Стопляме прясното мляко и водата. Слагаме вътре маята със захарта и 1 с.л от брашното и разбъркваме. Слагаме 2 ½ ч.ч брашно в купа и правим кладенец. Вътре чукваме 1 яйце и слагаме 2 ч.л масло и 1 щипка сол. Второто яйце делим на белтък и жълтък. Белтъкът слагаме в брашното, а жълтъка в купичка, заедно с 1 с.л олио, които ще използваме за намазване. Към брашното слагаме активираната мая с прясното мляко и захарта. Замесваме меко тесто. Посипваме с брашно масата и доомесваме тестото да стане на хубава мека топка. За доомесването ползваме много малко брашно, около 3-4 с.л. Покриваме тестото да втаса за 40 мин. Намазваме тава с диаметър 30 см. с олио и поръсваме с брашно. Разточваме тестото с диаметър 30 см. и го слагаме в тавата. По средата слагаме малка чиния и си отбелязваме приблизително диаметъра, но може и на око. Режем през средата кръст и после още веднъж, така че да има 8 върха. Неразрязаната част от големият кръг тесто мажем с домашна лютеница. Нарязваме сиренето и салама на малки кубчета. Разпределяме ги върху лютеницата. Настъргваме кашкавала и го слагаме и него отгоре. Поръсваме с чубрица отгоре. Взимаме острия връх на една от разрязаните части и завиваме частта с плънката, като подмушваме добре към стените на тавата и под пласта тесто. За да стигне върхът до там го разпъваме. Аз го правих в обикновена тава, но смятам, че ще е по–добре, ако се направи в тава за торта с ринг, защото върховете ще се мушнат по добре и след това може да се сложи и ринга, т.е по-добре ще се застопори. Мажем с разбития жълтък с олио триъгълниците, които се образуваха върху венеца. После ги поръсваме със сусам. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама