Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш на пластове със сладко
Сладкиш на пластове със сладко
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
1/2 малко бурканче сладко от сливи и ябълки
1 ч.ч. захар
2 1/3 ч.ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч смлени орехи
олио - за намазване на тавата
2 пакетчета ванилия
Пресяваме брашното в съд и слагаме вътре бакпулвера. В 1 ч.ч. кисело мляко слагаме 1/2 ч.л. сода и разбъркваме. Оставяме млякото да шупне. Разбиваме яйцата в купа с миксера. Добавяме 1 ч.ч. захар и продължаваме да разбиваме продължително. Следват олиото и киселото мляко със содата. Добавяме 2 пакетчета ванилия и разбъркваме всичко. Най-накрая слагаме постепенно брашното и разбиваме до гладка смес.
Намазваме тава за сладкиш с олио и посипваме с брашно. В тавата изсипваме половината от сместа и заглаждаме. Мажем със сладкото. След като нанесем сладкото, изсипваме другата част от кашата. Смиламе орехите с машинка и ги слагаме върху сладкиша. Печем го на 180 градуса до суха клечка. След като изстине го режем на правоъгълници.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш на пластове със сладко
От форум:
От друг сайт: