Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Намачкана баница с бакпулвер в терин
Намачкана баница с бакпулвер в терин
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 бр. кори за баница
5 с.л. олио
2/3 ч.ч. сирене
½ кофичка кисело мляко
1 щипка сол - при необходимост
олио - за намазване на терина
2 яйца
1 с.л. сусам
1 с.л. с връх брашно
1 ч.л. бакпулвер
Намазваме терин с олио както на дъното, така и по стените. Теринът, който ползвах, е с керамично покритие, незалепващо, но въпреки това винаги си го мажа. Големината е 27 дължина на 14 см. ширина. Вътрешните размери са с дължина на основата 21 см. Трябват ни 6 кори. Корите, които ползвах, са на Бела за баклава. Взимаме 1 ½ кори /тъй като са тънки и малки/ и ги намачкваме с ръце, толкова че да станат рошави и рехави, но не спластени. Разбиваме си в купа ½ кофичка кисело мляко на Пилос от 2 % от 400 гр. На нас са ни нужни 200 гр. Добавяме 2 разбити яйца. В 1 с.л брашно с връх слагаме 1 ч.л. бакпулвер, разбъркваме. Добавяме брашното с бакпулвера и него в купата. В купата прибавяме и 3 с.л олио. Разбъркваме сместа. Натрошаваме твърдо сирене около 2/3 ч.ч. в чиния. Със супена лъжица вземаме от кашата и слагаме върху намачканите кори. Слагаме равномерно малко сирене. Сиренето като го натрошим трябва да имаме предвид, че ще го ръсим 3 пъти. После намачкваме други 1 1/2 кори. Нанасяме от сместа. Пак малко сирене слагаме. Пак намачкваме 1 1/2 кори, каша и пак сирене. Най накрая слагаме 1 1/2 намачкана кора. Понамачкваме ги и ги слагаме. Изливаме каквото е останало от кашата, без сирене. Напръскваме с 2 с.л олио равномерно отгоре. Най-накрая слагаме сусам. Печем на 180 градуса. Получава се висока баница с 4 парчета, рехава и вкусна. След като я опечем я вадим от терина, като я обръщаме и режем на парчета.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Намачкана баница с бакпулвер в терин
От форум:
От друг сайт: