Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Френска селска торта
Френска селска торта
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блатовете:
1 бр. яйце
150 г захар
50 г масло
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
400 г брашно
200 мл прясно мляко
за крема:
900 мл заквасена сметана
10 с.л. захар
200 г орехи
Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина. Получената смес се вари на бавен огън до получаването на златист цвят (около 30 минути). Докато е още топла сместа се изсипва брашното и се омесва. От полученото тесто могат да се оформят 7-9 топки, всяка с тегло около 85 г. Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30 см, дебелина 3 мм и се пече. За една торта се използват само пет от блатовете.
Крем: На ръка се разбъркват сметаната и захарта и се намазва всяка кора, след което се посипва с орехи. Тортата се прави само с 5 (пет) блата. Така приготвената торта се увива във фолио и се оставя поне 5 часа в хладилник
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Невероятна е и се харесва на всички опитали я ;)
Ако желаете, може да сложите линк към Френска селска торта
От форум:
От друг сайт:
Елена Пенчева