Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита с локум и шоколад
Пита с локум и шоколад
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г мая
2 яйца без един жълтък за намазване
300 г кисело мляко
100 мл топла вода за маята
1/3 ч ч захар
1/2 ч л сол
3 с л олио
700 г брашно
1 кутия локум
100 г черен шоколад
сусам за поръсване
щипка сода за хляб
Активираме маята в топлата вода със 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавя се киселото мляко с разбита в него щипка сода, яйцата, солта, олиото.
Замесваме средно меко тесто. Втасва 30-40 минути. Отделих 1/3 от тестото за друга цел, от останалото приготвих питката.
Тестото се разделя на 8 по-малки и 1 по-голямо топче за средата. Всяко топче се сплесква и поставяме парченца натрошен шоколад. Оформят се топчета и нареждаме в намаслена тава. Оставят се да втасат. С пръст се прави вдлъбнатина на всяко топче и поставяме парче локум. Намазват се с разбит жълтък, поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса 30-35 мин. до хубава златиста коричка. Изважда се, охлаждаме и хапваме, Да ви е сладко !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пита с локум и шоколад
От форум:
От друг сайт: